Nara kvalitní jemná voda v nekonečně recyklovatelné plechovce. Voda v plechovce. Balená voda, Perlivá voda, Sodovka, Neperlivá voda, Minerální voda, mineralni voda, mineralka, mineralky, pramenitá voda.

Ekologie plechovek

Hliníkové obaly se pyšní svou udržitelností a znamenají tak ideální volbu tváří v tvář klimatické změně, na kterou lidstvo bude muset reagovat a přizpůsobit svůj styl života.

Oproti známému plastu, ve kterém jsme zvyklí balit většinu výrobků a který se ve skutečnosti může recyklovat maximálně třikrát, nabízí hliník mnohem lepší alternativu. Na rozdíl od plastu je nekonečně recyklovatelný, při každém cyklu se navíc ušetří 95% energie oproti výrobě nové plechovky a ztratí se pouze 3-5% materiálu.

Najít a vytěžit hliník také není nic náročného, je totiž nejdostupnějším kovem v zemské kůře a na jeho roztavení je potřeba pouze 660℃ (na roztavení skla je potřeba 1500℃).

Z toho také vyplývá otázka: Co se vlastně recykluje více? I v tomto ohledu mají plechovky navrch, protože podle studií se až 70% hliníku recykluje a 75% hliníku, který byl kdy vyroben je dnes stále v oběhu. To je dramatický rozdíl oproti sklu, ze kterého recykluje 34% a plastu, ze kterého se také celosvětově recykluje pouze 12%.

Co se týče transportu, který také zanechává výraznou uhlíkovou stopu, jsou díky své nízké váze plechovky a PET lahve mnohem ekologičtější na přepravu než skleněné nádoby. 

Zpět na blog
  • Nara kvalitní jemná voda z českých pramenů v nekonečně recyklovatelné plechovce. Zdravější obal pro tělo a planetu. Voda obsahuje vyvážené množství minerálů a harmonickou živost. Voda v plechovce. Balená voda, Perlivá voda, Sodovka, Neperlivá voda, Minerální voda, mineralni voda, mineralka, mineralky, pramenitá voda, pramenitá voda, plechovka, plech